Opplevelser

Aktiviteter og severdigheter

SONY DSC

Brattrein Hotell ligger i hjertet av Telemark med kort avstand til en rekke aktiviteter. Opplev et mangfold av kultur- og naturopplevelser.

Visit Notodden; Klikk her for å lese mer

«Notodden ligger ca 11 mil sørvest for Oslo. Det er mange grunner til å ta en dagstur eller en stopp på Notodden. Den tidligere industribyen er nå på UNESCOs verdensarvliste sammen med Rjukan. Start gjerne på Telemarksgalleriet/Lysbuen. Der får du et godt utgangspunkt for å oppleve og finne frem i verdensarvattraksjonene. Ta en rusletur og opplev for eksempel Tinfos kulturmiljø, Villamoen, Hydro Admeni, Grønnebyen, Jugendbyen i sentrum og Hydroparken.

Idyllisk til ved Heddalsvannet finner du Notoddens nye kulturhus, Bok & Blueshuset, med blant annet bluesmuseum, kino, kafé og bibliotek. Like utenfor sentrum ligger Notodden, Telemark og Norges store stolthet, Heddal Stavkyrkje. I låvekirken rett ved kan du besøke Kafé Olea og en liten rusletur unna finner du Heddal bygdetun. Notodden er Europas blueshovedstad og den første helgen i august hvert år arrangeres Notodden Blues Festival.» // visitnotodden.no

Visit Telemark; Klikk her for å lese mer
Visit Rjukan; Klikk her for å lese mer


Heddal Stavkirke

En av de vakreste stavkirkene i verden ligger i Heddal, like utenfor Notodden. Kirken ble bygd tidlig på 1200-tallet og det er funnet materialer etter en tidligere kirke på stedet.


Notodden Bluesfestival

Bluesfestivalen på Notodden er Europas ledende bluesfestival, og har hvert år flere av de største bluesstjernene på besøk. I perioden festivalen og byen fylles med mennesker fra hele verden.
Les mer »


Telemarkskanalen

Telemarkskanalen strekker seg fra sørlandsidyll ved kysten, via bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark til høyfjellet og mektige Hardangervidda.
Les mer »


Telemarksgalleriet

Telemarksgalleriet viser utstillinger med nasjonal og internasjonal kunst.
Kunstmuseet viser kunst fra Norsk Hydros og Norsk Industriarbeidermuseums kunstsamlinger, samt Terje Bergstad samlingen.
Les mer »


Rjukan-Notodden Industriarv

Notodden er sammen med Rjukan på UNESCOs verdensarvliste! Rjukan-Notoddens industriarv er unik i verdenssammenheng og må bare oppleves. Bli med på reisen og bli kjent med stedene, ideene og ikke minst menneskene som fikk oss dit.
Les mer »


Vemork

Vemork er industrihistorie på sitt aller beste. Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork representerer mye av Norges industrieventyr fra forrige århundre. I tillegg er Vemork stedet for den krigshistorisk berømte Tunktvannsaksjonen som er filmatisert en rekke ganger.
Les mer »


Bok & Blueshuset

Bok & Blueshuset på Notodden er en attraksjon med sine mange tilbud og den vakre beliggenheten ved Heddalsvannet. Huset har kino med to saler, begge med topp lyd (Dolby Atmos) og 4k oppløsning, et eget Blueseum, et bibliotek som strekker seg over to etasjer, samt en café og en live-scene som til stadighet har renommerte artister fra inn- og utland på besøk.
Les mer »


Fruktbygda (Sauherad)

Norges beste eplemost kommer fra Fruktbygda Sauherad. Her lages det også øl og vin av lokale råvarer. Unn deg en unik smaksopplevelse – dra på eplemostsmaking i det vakre fruktlandskapet med duftende frukttre og hyggelige fruktbønder. Besøk Nord-Europas ledende Wake Board senter med kabeltrekk. VM i kabel Wake Board ble arrangert her i 2014.
Les mer »


Gaustabanen/Gaustatoppen

Gaustabanen er en kabelbane inne i Gaustoppen. Selve banen er en opplevelse i seg selv, og den tar deg opp til 1800 m.o.h. På toppen er en 150 meter lang steintrapp bygget av sherpaer fra Nepal. På toppen kan du se 1/6 av Norge!
Les mer »


Bø Sommarland

Fantastisk vann- og underholdningspark for hele familien. Her har du en rekke sklier, bilbaner, tarzanløyper og mer moro!
Les mer »


Sølvgruvene i Kongsberg

Bli med på togtur inn i Kongens Gruve og en fascinerende omvisning 2300 meter inn i det dypeste fjell. I gruvene kan barna være med på skattejakt, og på aktivitetsplassen utenfor sølvgruvene kan de leke bergmenn og blant annet vaske ut ekte sølv og lage sin egen mynt.
Les mer »


Dyrsku’n

Norges største handels- og landbruksmesse. Starter alltid 2. fredag i september med opptil 90 000 besøkende. Handel,lokalmat, landbruk og dyreutstillinger, husflid, barneaktiviteter og tivoli.
Les mer »