Aktiviteter2018-01-31T15:48:21+00:00

Aktiviteter &
Severdigheter

Brattrein Hotell ligger i hjertet av Telemark med kort avstand til en rekke aktiviteter. Opplev et mangfold av kultur og naturopplevelser.

Nå er Notodden-Rjukan også på UNESCO’s verdensarvliste! Klikk her for å lese mer

Heddal Stavkirke

En av de vakreste stavkirkene i verden ligger i Heddal, like utenfor Notodden. Kirken ble bygd tidlig på 1200-tallet og det er funnet materialer etter en tidligere kirke på stedet.

Notodden Bluesfestival

Bluesfestivalen på Notodden er Europas ledende bluesfestival, og har hvert år flere av de største bluesstjernene på besøk. I perioden festivalen og byen fylles med mennesker fra hele verden.

Telemarkskanalen

Telemarkskanalen strekker seg fra sørlandsidyll ved kysten, via bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark til høyfjellet og mektige Hardangervidda.

Telemarksgalleriet

Telemarksgalleriet viser utstillinger med nasjonal og internasjonal kunst.

Kunstmuseet viser kunst fra Norsk Hydros og Norsk Industriarbeidermuseums kunstsamlinger, samt Terje Bergstad samlingen.

Verdensarven i Rjukan-Notodden

Notodden er sammen med Rjukan på UNESCOs verdensarvliste! Rjukan-Notoddens industriarv er unik i verdenssammenheng og må bare oppleves. Bli med på reisen og bli kjent med stedene, ideene og ikke minst menneskene som fikk oss dit.

Vemork

Vemork er industrihistorie på sitt aller beste. Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork representerer mye av Norges industrieventyr fra forrige århundre. I tillegg er Vemork stedet for den krigshistorisk berømte Tunktvannsaksjonen som er filmatisert en rekke ganger.

Norsjø Golf

Norsjø Golfpark kan tilby en av Norges mest utfordrende 18 hullsbaner. Golfbanen har åpne fairways og flere utfordrende green-områder, slik at den burde appellere til alle kategorier av golfspillere. I tillegg til 18 hulls banen har vi også en 6 hulls golfbane og en 6 hulls fotballgolfbane, du trenger ingen kurs eller medlemskap for å benytte disse og  utstyr for dere låne av oss.

Bok & Blueshuset

Bok & Blueshuset på Notodden er en attraksjon med sine mange tilbud og den vakre beliggenheten ved Heddalsvannet. Huset har kino med to saler, begge med topp lyd (Dolby Atmos) og 4k oppløsning, et eget Blueseum, et bibliotek som strekker seg over to etasjer, samt en café og en live-scene som til stadighet har renommerte artister fra inn- og utland på besøk.

Fruktbygda (Sauherad)

Norges beste eplemost kommer fra Fruktbygda Sauherad. Her lages det også øl og vin av lokale råvarer. Unn deg en unik smaksopplevelse – dra på eplemostsmaking i det vakre fruktlandskapet med duftende frukttre og hyggelige fruktbønder. Besøk Nord-Europas ledende Wake Board senter med kabeltrekk.  VM i kabel Wake Board ble arrangert her i 2014.

Gaustabanen/Gaustatoppen

Gaustabanen er en kabelbane inne i Gaustoppen. Selve banen er en opplevelse i seg selv, og den tar deg opp til 1800 m.o.h. På toppen er en 150 meter lang steintrapp bygget av sherpaer fra Nepal. På toppen kan du se 1/6 av Norge!

Rjukanbadet

I Tinn kommune finner du et av Norges mest moderne badeanlegg, med sklier, stupebrett, uteavdeling og en egen velværeavdeling.

Bø Sommarland

Fantastisk vann- og underholdningspark for hele familien. Her har du en rekke sklier, bilbaner, tarzanløyper og mer moro!

Lindheim Ølkompani

Lindheim Ølkompani holder til på Gvarv. Det er drevet av to unge fruktbønder, Ingeborg og Eivin. På Lindheim lages det håndverksøl i alle mulige stiler og det tilbys omvisning i bryggeri og låven generelt og ølsmaking for grupper mellom 20-40 pers. Ta kontakt på 91145980.

Sølvgruvene i Kongsberg

Bli med på togtur inn i Kongens Gruve og en fascinerende omvisning 2300 meter inn i det dypeste fjell. I gruvene kan barna være med på skattejakt, og på aktivitetsplassen utenfor sølvgruvene kan de leke bergmenn og blant annet vaske ut ekte sølv og lage sin egen mynt.

Dyrsku’n

Norges største handels- og landbruksmesse. Starter alltid 2. fredag i september med opptil 90 000 besøkende. Handel,lokalmat, landbruk og dyreutstillinger, husflid, barneaktiviteter og tivoli.