Aktiviteter &
Severdigheter

Brattrein Hotell ligger i hjertet av Telemark med kort avstand til en rekke aktiviteter. Opplev et mangfold av kultur- og naturopplevelser.

Visit Notodden; Klikk her for å lese mer

«Notodden ligger ca 11 mil sørvest for Oslo. Det er mange grunner til å ta en dagstur eller en stopp på Notodden. Den tidligere industribyen er nå på UNESCOs verdensarvliste sammen med Rjukan. Start gjerne på Telemarksgalleriet/Lysbuen. Der får du et godt utgangspunkt for å oppleve og finne frem i verdensarvattraksjonene. Ta en rusletur og opplev for eksempel Tinfos kulturmiljø, Villamoen, Hydro Admeni, Grønnebyen, Jugendbyen i sentrum og Hydroparken.

Idyllisk til ved Heddalsvannet finner du Notoddens nye kulturhus, Bok & Blueshuset, med blant annet bluesmuseum, kino, kafé og bibliotek. Like utenfor sentrum ligger Notodden, Telemark og Norges store stolthet, Heddal Stavkyrkje. I låvekirken rett ved kan du besøke Kafé Olea og en liten rusletur unna finner du Heddal bygdetun. Notodden er Europas blueshovedstad og den første helgen i august hvert år arrangeres Notodden Blues Festival.» // visitnotodden.no

Visit Telemark; Klikk her for å lese mer
Visit Rjukan; Klikk her for å lese mer

Heddal Stavkirke

En av de vakreste stavkirkene i verden ligger i Heddal, like utenfor Notodden. Kirken ble bygd tidlig på 1200-tallet og det er funnet materialer etter en tidligere kirke på stedet.

Notodden Bluesfestival

Bluesfestivalen på Notodden er Europas ledende bluesfestival, og har hvert år flere av de største bluesstjernene på besøk. I perioden festivalen og byen fylles med mennesker fra hele verden.

Telemarkskanalen

Telemarkskanalen strekker seg fra sørlandsidyll ved kysten, via bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark til høyfjellet og mektige Hardangervidda.

Telemarksgalleriet

Telemarksgalleriet viser utstillinger med nasjonal og internasjonal kunst.

Kunstmuseet viser kunst fra Norsk Hydros og Norsk Industriarbeidermuseums kunstsamlinger, samt Terje Bergstad samlingen.